Недоліки органічних добрив

Згідно з останніми дослідженнями і з урахуванням практики сільгоспвиробників – органічні добрива, такі як гній та всілякі компости – далеко не нешкідливий і не
найкращий вид добрив.
Великий вміст патогенних мікроорганізмів , яєць гельмінтів, шкідливих речовин, що входять до складу комбікормів, преміксів, гормонів росту, антибіотиків – все це потрапляє до ґрунту і забруднює його.
В результаті тестування в гної були знайдені патогенні сероваріанти кишкової палички і сальмонели. І це ще не все: одна тонна гною може містити від 100 тисяч до 1 мільйона насіння бур’янів.
Внесення в ґрунт великої кількості тваринницьких відходів викликає не тільки їх забруднення, але і несприйнятливість до добрив в майбутньому. У зв’язку з пригніченням життєдіяльності бактерій ґрунту, грибів і сектиномицетів порушується процес самоочищення ґрунту, баланс позитивного та негативного, та, як результатом цього, зменшується кількість гумусу та родючість ґрунту.
Результат – збільшення патогенних мікроорганізмів в ґрунті , хвороби рослин, зменшення врожайності. Патогени накопичуються і в самій сільськогосподарській продукції, вирощеній на цих ґрунтах, і потім потрапляють в їжу людини.
А ми потім не можемо зрозуміти, звідки у нас беруться хвороби, які не властиві людині; звідки у нас гельмінти, які мають жити тільки в ВРХ; звідки в продуктах така кількість антибіотиків та залишків преміксів?!
А найголовніше – нам ніхто не розповідає про негативний вплив цих шкідливих речовин на здоров`я людини та навколишнє природнє середовище і які негативні процеси ці речовини можуть викликати в майбутньому.